Időpont foglalás:  +36 20 235 4236

Kerámiakezelés

A kerámiabevonatot mi esztétikai bevonatnak hívjuk, mert ez lenne a helyes megnevezése. Elképesztő csillogás a fakormányon, a carbon alkatrészeken, az alufelnin, a féknyergen és minden lakkozott felületen!  A selyemfényű és matt fényezéseket is kezelés alá vesszük az esztétikai bevonatunkkal. Ha hosszú távban gondolkozol, szeretnéd megőrizni az extra megjelenést, szereted gondozni a kedvencedet, akkor az esztétikai bevonatunkat Neked találták ki.

Egy víztaszító hydrofób bevonat, amely a legtartósabb csillogást és a leghosszabb ideig minimális fizikai védelmet is nyújtja a fényezésnek.  A másik nagy előnye a könnyen tisztán tarthatóság. Azért hívják kerámia bevonatnak, mert a kerámiával megegyező keménységet éri el a végleges kötésekor.
Nem szeretjük kifejezetten a kerámia kifejezést használni, ezért mi az esztétikai bevonatnak hívjuk.

Luxuskozmetikai termék révén a leghosszabbtávú csillogást és exklúzív megjelenést biztosít  minden kezelt felületnek. Új autó kezelése után a gyárinál is szebb állapot érhető el. A tisztántartást is könnyebbé teszi, mivel a por és egyéb szennyeződések nehezebben tapadnak meg a felületén. A hydrofóbitásnak köszönhetően pedig a hagyományos autómosást és a nedves állapot szárazolását, szárítását is könnyebbé teszi.

Minden autó fényezésének szüksége van valamilyen fajta védelemre. Az autónk színét, amit szépnek látunk a felső lakkréteg védi és teszi széppé, de az idő elteltével az is teszi kevésbé esztétikussá. A lakkréteg minden autón más vastagságú és minőségű. Az időjárási viszontagságok és a használat által rengeteg szennyeződés ágyazódik bele, mint például: madárürülék, fa csöpögő nedve, gyanta, kátrány stb… Ezeket a szennyeződéseket mihamarabb el kell távolítani a felületről. A legjobb természetesen, ha nem is engedjük, hogy az autónkra rakódjon. A kerámiabevonat megjelenése előtt eddig ezt keményviasz és nanobevonattal értük el. A kerámiabevonattal érjük el, hogy a leghosszabb távon tudjuk könnyebben megtisztítani ezektől a szennyeződésektől a felületet.

Nagyban az ápolástól és a használattól függ. Nem extrém igénybevétel és megfelelő ápolás mellett különösképp a KÍMÉLŐ KÉZI AUTÓMOSÓRA, akár években is mérhető a tartóssága.

Oldtimer autók éves 1000km-es futásteljesíténye mellett, zárt száraz helyen való tartása miatt akár 10 évben is mérhető a bevonat tartóssága. Ellenkező esetben évi 50.000km-es használat mellett, elhanyagolt karbantartás miatt hónapokra csökkenhet a bevonat tartóssága. Ezzel a két végletes példával próbáljuk szemléltetni, hogy ki mire is számíthat ettől a gyönyörűen csillogó esztétikai bevonattól.

Az autó állapotától és az előkészítés minőségétől függ. Minden esetben előre egyeztetés szükséges helyszíni felmérés szerint. A technika és a szakmai fejlődés miatt már OT-s autókra, újrafényezett felületekre és nagyon elhanyagolt rossz minőségű, de még javítható autókra is tudjuk applikálni. Szinte minden autóra applikálható, a lényegesebb kérdés inkább, hogy milyen autóra  érdemes.

Az autó mérete, a kezelendő felület nagysága és darabszáma határozza meg. A kerámia applikáció árát legjobban meghatározó tényező pedig a korrekciós professzionális polírozás. A bevonat előfeltétele egy profin helyreállított gyönyörű lakkréteg. Új autók esetében sincs könnyű dolgunk, mert ott is megkülönböztetünk 100%-os és 90%-os állapotot. A kerámiakezelés árát minden esetben csak a tulajdonos jelentélében, személyes konzultáció mellett tudunk adni.

A fényezés állapotától, a kiválasztott bevonattól és felület méretétől függ, de hozzávetőlegesen 2 nap a száradási, kötési idő miatt. A motortérben a karbon kiegészítők, a beltérben a fa díszítő berakások, alufelnik külső és belső felülete, szélvédő és üvegfelületek, féknyergek, bőrfelületek és még sorolhatnánk számtalan lehetőséget ami miatt az idő kitolódhat akár 4 vagy 5 napra is. 

A kerámiakezelés előfeltétele ugye a professzionális előkészítés amihez magasfokú autókozmetikai és fényezéstechnikai szakismeret illetve nagy tapasztalat kell. A lakkréteget ugyanis a lehető legjobb állapotba kell hozni ahhoz, hogy megfelelő végeredményt érjünk el. Az applikálást is betanított szakember végezheti kiskereskedelemben nem kapható speciális anyaggal.

Alap szolgáltatásként a teljes karosszériát, vagyis az összes lakkozott elemet értjük. Ettől kap autónk exklúzív megjelenést. Esztétikai szempontból még kezelhetőek a beltér díszítő elemei. illetve a motortér és egyéb külső karbon és más lakkozott felületek. A szélvédő és az üveg felületek kezelése fontos, mert könnyebben tísztítható, nem tapad rá a hó és a jég olyan mértékben és bizonyos sebesség felett szinte ablaktörlő használatára sincs szükség. A lámpák kezelése sem elhanyagolandó, mert biztonságosabb látási viszonyokat tesz lehetővé, főleg a rossz időjárási körülmények között. A kerekek külső és belső felületének kezelése az esztétikán felül a fékpor beleégése és a könnyebb tisztántarthatóság miatt előnyös.

Star Car Garage Autómosó és Autószerviz

 Bp. III. ker. 1039 Batthyány u. 5., Széchenyi u. 1. (11-es főút, Csillaghegy)
 hétfő-szombat 7-16, vasárnap: zárva
 hétfő-péntek 7-16, szombat, vasárnap: zárva

copyright © star car garage| |adatkezelési tájékoztató